OIEO £310,000 - Available


Located on the outskirts of the highly desirable town of Bovey Tracey, known as the `Gateway to the Moors`, Templer Place was built in c2014 and offers a varied mix of properties. The town itself benefits from a broad selection of local amenities, shops, schooling and the all important access to Dartmoor National Park. With excellent road links to Exeter, Plymouth, Torbay and Newton Abbot, with a mainline train station to London, via the A38 and the M5 motorway network beyond.

Presented to a high standard throughout, the property is arranged over three floors and the accommodation comprises; hall, modern fitted kitchen with built in appliances and a spacious family room and WC on the ground floor, lounge, guest bedroom and family bathroom on the first floor, whilst the second floor plays host to the master bedroom suite, with double doors opening to a Juliet balcony taking in lovely views across the adjoining nature reserve, two further bedrooms and a shower room. Externally, the front garden is mainly laid to low maintenance planting with a seating Pergola and the rear garden is laid to level patio, ideal for alfresco dining. Level lawned areas with a courtesy gate to the parking space and also a courtesy door directly to the garage with power and lighting. A delightful feature of Templer Place is the nature reserve and the proximity to it of No. 26, enjoying regular sightings of a Kingfisher.

Approach
Pathway leading to the front with gated access and step to the front door with outside light and canopy porch. Door to

Hall
Recessed spotlighting, radiator, telephone point and high level consumer board. Stairs rising to the first floor and door to

Kitchen - 15'0" (4.57m) Max x 12'8" (3.86m) Into Recess
Recessed spotlighting, double glazed window to the front aspect enjoying a pleasant view across the nature reserve. Range of matching base and eye level units with roll edge worktops and matching upstands. Inset stainless steel one and a half bowl sink unit with mixer tap and drainer, four ring gas hob with stainless steel splashback and extractor canopy above and electric oven below. Integrated fridge freezer, dishwasher and washing machine. Concealed gas fired boiler supplying the central heating system. Useful breakfast bar, radiator and access to a spacious understairs cupboard with light, power point and vent for tumble dryer. Door to WC and opening to the family room.

WC
Recessed spotlighting and extractor fan. Low level flush WC, pedestal wash hand basin, chrome effect ladder style heated towel rail and decorative tiling to dado height.

Family Room / Dining Room - 16'1" (4.9m) x 13'8" (4.17m)
Running the length of the back of the house. Double glazed window to the rear aspect and double glazed double doors opening out onto the rear garden. Television aerial point and two radiators.

Landing
Recessed spotlighting and double glazed window to the front aspect overlooking the reserve. Built in airing cupboard housing the hot water tank and radiator. Stairs rising to the second floor and doors to

Lounge - 16'1" (4.9m) x 10'4" (3.15m)
Two double glazed windows to the rear aspect, television aerial point and two radiators. This room could also be used as Bedroom Five.

Guest Bedroom - 11'8" (3.56m) x 8'11" (2.72m)
Double glazed window to the front aspect, again enjoying views over the reserve. Radiator.

Family Bathroom
Recessed spotlighting and extractor fan. Panel bath, low level flush WC and pedestal wash hand basin. Chrome effect ladder style heated towel rail and decorative tiled walls.

Landing
Recessed spotlighting, hatch to the loft space, radiator and doors to

Master Bedroom - 14'3" (4.34m) Into Recess x 12'8" (3.86m) Into Recess
Irregular shape, maximum measurements used. Double glazed double doors opening in with a Juliet balcony enjoying lovely views across the nature reserve. Television aerial point, telephone point, radiator and door to

Ensuite Shower Room
Recessed spotlighting and extractor fan, obscure double glazed window to the rear. Low level flush WC, pedestal wash hand basin and tiled walk in shower cubicle with mixer shower above. Chrome effect ladder style heated towel rail and decorative tiled walls.

Bedroom Three - 10'1" (3.07m) x 9'1" (2.77m)
Double glazed window to the rear aspect and radiator.

Bedroom Four - 11'6" (3.51m) Into Recess x 6'8" (2.03m)
Double glazed window to the rear aspect and radiator.

Shower Room
Recessed spotlighting and extractor fan. Low level flush WC, pedestal wash hand basin and tiled walk in shower cubicle with mixer shower above. Chrome effect ladder style heated towel rail and decorative tiled walls.

Outside
To the front of the property there is an area of front garden with seating Pergola, ideal for looking across to the nature reserve.

The rear garden is of a level aspect and is laid to patio, ideal for alfresco dining and level lawn. Useful gravelled storage area to the side of the house, well planted and maintained flower beds and raised vegetable patch. Fenced surrounds. Courtesy gate to the parking space for one car and courtesy door to the garage with an up and over door, eaves storage, power and lighting. There is a water tap and outside sensor light.

Notice
Please note we have not tested any apparatus, fixtures, fittings, or services. Interested parties must undertake their own investigation into the working order of these items. All measurements are approximate and photographs provided for guidance only.

Property Features

  • MODERN TOWN HOUSE
  • FITTED KITCHEN
  • SEPARATE LOUNGE
  • GARAGE & PARKING
  • OVERLOOKING THE NATURE RESERVE
  • FOUR BEDROOMS
  • FAMILY ROOM
  • ENSUITE & BATHROOM
  • LEVEL GARDEN
  • COMMUTABLE TO EXETER & PLYMOUTH

More Information

Floor Plan
EER Chart

The Energy-Efficiency Rating is a measure of a home's overall efficiency. The higher the rating, the more energy-efficient the home is, and the lower the fuel bills are likely to be.

EIR Chart

The Environmental Impact Rating is a measure of a home's impact on the environment in terms of carbon dioxide (C02) emissions - the higher the rating, the less impact it has on the environment.